Konsumi ndërkufitar është më i shpeshtë dhe të larmishëm

Sipas të dhënave të Jingdong importit dhe eksportit. nën iniciativën e "Një Belt dhe një Road". tregtia në internet mes Kinës dhe pjesës tjetër të botës zhvillohet me shpejtësi. Nëpërmjet ndërkufitar e-commerce. mallrat kineze janë shitur në më shumë se 100 vende dhe rajone. duke përfshirë edhe Rusinë. Israel. Korea e Jugut dhe Vietnami. që kanë nënshkruar dokumentet e bashkëpunimit për të ndërtuar së bashku në "One Brez dhe një rrugë". Shtrirja e tregtisë online ka zgjeruar gradualisht në shumë vende në Evropë. Azi dhe Afrikë. Tregu i hapur dhe rritje kineze i ka dhënë edhe pika të reja të rritjes ekonomike për ndërtimin e "One rripin dhe një rrugë" vendet bashkëpunuese.

Deri me tani. Kina ka nënshkruar 174 dokumente të bashkëpunimit në të përbashkët ndërtimin e "One rripin dhe një rrugë", me 126 vende dhe 29 organizata ndërkombëtare. Nëpërmjet analizës së importit dhe konsumit të eksportit të dhënave vendet e mësipërme 'në platformën jd. institut studimor Jingdong të dhënat e mëdha gjeti se Kina dhe "One Belt Dhe One Road" commerce internet vendeve kooperativës paraqet pesë trendet. dhe "rruga internet mëndafshi" lidhur me ndërkufitar e-commerce është duke u përshkruar.

Trendi 1: Shtrirja e biznesit në internet zgjerohet me shpejtësi

Sipas një raporti të publikuar nga instituti kërkimor të dhënave të mëdha Jingdong. mallrat kineze janë shitur përmes ndërkufitar e-commerce në më shumë se 100 vende dhe rajone, duke përfshirë Rusinë. Israel. Korea e Jugut dhe Vietnami që kanë nënshkruar dokumentet bashkëpunimi me Kinën për të ndërtuar së bashku "Një Brez dhe një rrugë". Marrëdhëniet Online tregtare kanë zgjeruar nga Eurasia në Evropë. Azi dhe Afrikë. dhe shumë vende afrikane kanë arritur zero përparime. commerce ndërkufitar në internet ka treguar vitalitet të fuqishme nën "One rripin dhe një rrugë" iniciativë.

Sipas raportit. ndër 30 vendet me rritjen më të madhe në eksport në internet dhe të konsumit në vitin 2018. 13 janë nga Azia dhe Evropa. ndër të cilat Vietnam. Israel. Korea e jugut. Hungari. Italy. Bullgaria dhe Polonia janë më të shquar. Katër të tjerët u pushtua nga Kili në Amerikën e Jugut. Zelanda e Re në Oqeani dhe Rusisë dhe Turqisë në të gjithë Evropën dhe Azinë. Përveç kësaj. vendet afrikane Maroku dhe Algjeria arritur edhe rritje relativisht të lartë në konsumin e-commerce ndërkufitar në 2018. Afrikë. Amerika Jugore. Amerika e Veriut. Lindja e Mesme dhe fusha të tjera të biznesit privat filloi të jetë aktive në internet.

Trendi 2: Konsumi ndërkufitar është më i shpeshtë dhe të larmishëm

Sipas raportit. numri i porosive të "One rripin dhe një rrugë" vendet partnere të ndërtimit duke përdorur konsumin ndërkufitar e-commerce në JD në vitin 2018 është 5.2 herë se në vitin 2016. Përveç kontributit të rritjes së përdoruesve të rinj. frekuenca e konsumatorëve nga vende të ndryshme të blerjes së mallrave kineze nëpër faqet e internetit e-commerce ndërkufitare është gjithashtu në rritje në mënyrë të konsiderueshme. Telefonat celularë dhe pajisje. orendi në shtëpi. bukurinë dhe shëndetin e produkteve. kompjutera dhe produktet e internetit janë produktet më të njohura kineze në tregjet jashtë shtetit. Në tre vitet e fundit. ndryshime të mëdha kanë ndodhur në kategoritë e mallrave për konsum në internet eksport. Si përqindja e telefonave celularë dhe kompjuterë ul dhe përqindja e nevojave të përditshme rrit. marrëdhënia midis prodhimit kinez dhe jetën e përditshme të njerëzve jashtë shtetit bëhet më afër.

Në kushtet e normës së rritjes. Bukuria dhe shëndeti. Pajisje shtëpiake. veshje dhe kategoritë tjera pa rritjen më të shpejtë. e ndjekur nga lodra. këpucë dhe çizme. dhe argëtuese audio-vizuale. robot gjithëpërfshirës. lagështues. furçë dhëmbësh elektrike është një rritje të madhe në shitjen e kategorive elektrike. Për momentin. Kina është prodhuesi dhe tregtare vendi më i madh në botë i pajisjeve në shtëpi. "Duke shkuar globale" do të krijojë mundësi të reja për të markave kineze aplikim në shtëpi.

Trendi 3: ndryshime të mëdha në eksport dhe konsumit tregjet

Sipas raportit. ndërkufitar struktura internet konsumi ndryshon shumë midis vendeve. Prandaj. synuar paraqitjen e tregut dhe strategjia lokalizimi është me rëndësi të madhe për zbatimin e produktit.

Për momentin. në rajonin e Azisë përfaqësuar nga Koreja e Jugut dhe në tregun rus që përfshin Evropën me Azinë. pjesa e shitjes së telefonave celularë dhe kompjuterë fillon të bjerë. dhe trendi i zgjerimit kategori është shumë e qartë. Si vendi me konsumin më të lartë ndër-kufitare të JD online. shitjet e telefonave celularë dhe kompjuterët në Rusi kanë rënë me 10.6% dhe 2.2% përkatësisht në tre vitet e fundit. ndërsa shitja e bukurisë. shëndetin. Pajisje shtëpiake. furnizimet automobilave. pajisje veshje dhe lodra janë rritur. Vendet evropiane përfaqësuar nga Hungaria kanë ende një kërkesë relativisht të madhe për telefonat celularë dhe aksesorëve. dhe shitjet e tyre të eksportit të bukurisë. shëndetin. çanta dhe dhurata. dhe këpucë dhe çizme janë rritur ndjeshëm. Në Amerikën e Jugut. përfaqësuar nga Kilit. shitjet e telefonave celular ulur. ndërsa shitjet e produkteve të zgjuar. kompjutera dhe produkteve digjitale rritur. Në vendet afrikane përfaqësuar nga Maroku. përqindja e shitjeve të eksportit të telefonave celular. veshje dhe pajisje në shtëpi është rritur ndjeshëm.

Trend 4: "Një Belt Dhe One Road" vendet e shesin edhe në Kinë

Në vitin 2018. Korenë e Jugut. Italy. Singapore. Austria. Malaysia. Zelanda e Re. Kili. Tajlandë. India dhe Indonezia ishin importuesit kryesorë të prodhimeve përgjatë "" Një rripin dhe një rrugë "" vijë në kushtet e shitjes online. sipas të dhënave në internet jd së. Në mesin e shumëllojshmëri të gjerë të mallrave online. Ushqim dhe pije. kozmetikë bukurinë dhe kujdesit të lëkurës produkteve. enë kuzhine. veshje. dhe furnizimet e zyrës kompjuteri janë kategori me vëllim më të lartë të shitjes.

Me lodh Mianmar. mobilje palisandër dhe mallra të tjera shitur mirë në Kinë. shitjet e mallrave të importuara nga Mianmar në vitin 2018 u rrit me 126 herë në krahasim me 2016. Hot shitjen e ushqimit kilian të freskët në Kinë kanë rritur importet e mallrave kilian në vitin 2018. me shitjet e konsumit deri 23.5 herë nga 2016. Përveç kësaj. importet e Kinës nga Filipinet. Poland. Portugal. Greqisë. Austria dhe vende të tjera. vëllimi i shitjes ka arritur edhe rritje të shpejtë. Hapësira e tregut dhe vitalitet sjellë nga multi-nivelit të konsumit përmirësim të Kinës kanë krijuar pika të reja të rritjes ekonomike për "One rripin dhe një rrugë" vendeve bashkëpunuese.

Trend 5: "Një Belt Dhe One Road" paraqitur ekonomia merr nxitje

Në vitin 2014. Konsumi i Kinës import u përqendruar edhe në qumësht pluhur. kozmetike. çanta dhe bizhuteri dhe kategoritë e tjera. Në vitin 2018. Zelanda e Re propolis. pastë dhëmbësh. prunes Kili. Indonezi çastit petë. Austria dem i kuq dhe produkteve të tjera të përditshme FDG kanë parë rritje të shpejtë. dhe produktet e importuara kanë hyrë në konsumin e përditshëm të banorëve kinezë.

Në 2018. Tripollar meter bukuria radiofrequency izraelit është bërë një hit. sidomos në mesin e "post-'90" konsumatorët në Kinë. qershi Kili. Thailand zi tigër karkaleca. kivi fruta dhe Zelanda e Re tjera për shumë vite. Përveç kësaj. lëndëve të para nga vende të ndryshme të origjinës bëhet etiketa e mallrave të cilësisë. Caktuar vera që bën me kristal Çeke. mobilje që Burmese hua limu. lodh bën. artizanat. jastëk që latex Thai bën. mattess. evoluojë në mall masiv nga valën sapo fazë pas faze.

Në kushtet e vëllimit të shitjes. kozmetike Korean. Zelanda e Re produktet e qumështit. snacks Thai. Indonesian snacks. dhe makarona janë produktet më të njohura të importuara përgjatë "One rripin dhe një rrugë" rrugë. me frekuencë të lartë të konsumit dhe të favorizuar nga ana e konsumatorëve të rinj. Nga perspektiva e shumës së konsumit. latex Thai. Produkte të reja Zelanda e qumështit dhe kozmetike Korean janë shumë të popullarizuara në mesin e punëtorëve urbane jakë të bardhë dhe të klasës së mesme njerëzit që i kushtoj vëmendje për cilësinë e jetës. Karakteristikat Origjina e mallrave të tilla gjithashtu pasqyrojnë trendin aktual të përmirësimit të konsumit në Kinë.


Ora Post: Maj-21-2019
WhatsApp Online Chat!