потрошувачката на прекуграничната е почеста и насочуваат

Според податоците на Jingdong увоз и извоз. во рамките на иницијативата "Еден ремен и еден пат". онлајн трговија помеѓу Кина и остатокот на светот се развива брзо. Преку прекугранична е-трговија. Кинески производи се продаваат во повеќе од 100 земји и региони. вклучувајќи ја и Русија. Израел. Јужна Кореја и Виетнам. кои се потпишаа документи за соработка за заеднички да се изгради на "Еден ремен и еден пат". Опсегот на онлајн трговија постепено се прошири во голем број земји во Европа. Азија и Африка. На отворено и зголемувањето на кинескиот пазар, исто така, обезбеди нови точки економски раст за изградба на "Еден ремен и еден пат" кооперативни земји.

До сега. Кина го потпишаа 174 документи за соработка на заеднички изградба на "Еден ремен и еден пат" со 126 земји и 29 меѓународни организации. Преку анализа на податоци за увоз и извоз на потрошувачката на горенаведените земји за JD платформа. истражување Jingdong големи податоци институт покажа дека Кина и "Еден ремен и еден пат" онлајн трговија соработка на двете земји претставува пет трендови. и "онлајн патот на свилата" поврзани со прекугранични е-трговија се опишува.

Тренд 1: онлајн бизнис обем се шири брзо

Според извештајот објавен од страна на Jingdong Институт за истражување на големи податоци. Кинески производи се продаваат преку прекугранична е-трговија во повеќе од 100 земји и региони, вклучувајќи ја и Русија. Израел. Јужна Кореја и во Виетнам што ја потпишаа документи за соработка со Кина за заеднички да се изгради "Еден ремен и еден пат". Онлајн трговски односи се прошири од Евроазија во Европа. Азија и Африка. и многу африкански земји имаат постигнато нула откритија. Прекуграничната онлајн трговија покажаа енергични виталност во рамките на "Еден ремен и еден пат" иницијатива.

Според извештајот. меѓу 30-те земји со најголем раст во онлајн извозот и потрошувачката во 2018 година 13 се од Азија и Европа. меѓу кои и Виетнам. Израел. Јужна Кореа. Унгарија. Италија. Бугарија и Полска, се најистакнатите. Другите четири беа окупирани од Чиле во Јужна Америка. Нов Зеланд во Океанија и Русија и Турција во Европа и Азија. Во прилог. Африкански земји Мароко и Алжир, исто така, постигна релативно висок раст во прекуграничниот потрошувачка на е-трговија во 2018 година Африка. Јужна Америка. Северна Америка. на Блискиот Исток и во други области на приватниот бизнис почнаа да бидат активни онлајн.

Тренд 2: прекуграничен потрошувачката е почесто и разновиден

Според извештајот. бројот на нарачки на "Еден ремен и еден пат" земји изградба партнер користење прекугранични потрошувачка на е-трговија во JD во 2018 година е 5,2 пати поголема од онаа во 2016 година Во прилог на придонес на растот на нови корисници. фреквенцијата на потрошувачите од различни земји за купување кинески производи преку прекугранична е-трговија веб-сајтови, исто така, се зголемува значително. Мобилни телефони и додатоци. мебел дома. убавина и здравствени производи. компјутери и Интернет производи се најпопуларните кинески производи на странските пазари. Во изминатите три години. големите промени се случија во категории на стоки за онлајн потрошувачка извозот. Како дел од мобилни телефони и компјутери се намалува и процентот на дневни потреби, се зголемува. односот меѓу кинеските производство и секојдневниот живот на луѓето во странство станува поблиску.

Во однос на стапка на раст. убавина и здравје. Апарати за Домаќинство. прибор за облека и други категории виде најбрз пораст. проследено со играчки. чевли и чизми. и аудио-визуелна забава. Убедливо робот. овлажнител. електрична четка за заби е голем пораст во продажбата на електрична категории. Во моментов. Кина е најголемиот производител и тргување земја на домашни апарати во светот. "Случува на глобално ниво" ќе создаде нови можности за кинески брендови дома апаратот.

Тренд 3: големи разлики во извозот и потрошувачката пазари

Според извештајот. прекуграничната онлајн потрошувачката структура варира во голема мера меѓу земјите. Затоа. насочени изгледот на пазарот и локализација стратегија е од големо значење за спроведување на производот.

Во моментов. во азискиот регион претставен од страна на Јужна Кореја и на рускиот пазар опфаќа Европа и Азија. уделот на продажбата на мобилни телефони и компјутери, почнува да опаѓа. и трендот на категорија експанзија е многу очигледно. Како земја со највисок прекугранична потрошувачка на JD онлајн. продажбата на мобилни телефони и компјутери во Русија се намали за 10,6% и 2,2%, соодветно, во последните три години. додека продажбата на убавината. здравје. Апарати за Домаќинство. автомобилски резерви. прибор за облека и играчки се зголемија. Европските земји претставувани од Унгарија сè уште имаат релативно голема побарувачка за мобилни телефони и галантерија. и нивниот извоз на продажбата на убавината. здравје. торби и подароци. и чевли и чизми значително се зголемија. Во Јужна Америка. претставени со Чиле. на продажбата на мобилни телефони се намалува. додека продажбата на паметни производи. компјутери и дигитални производи се зголеми. Во африканските земји претставувани од Мароко. процентот на извоз на продажбата на мобилни телефони. облека и домашни апарати значително се зголеми.

Тренд 4: "Еден ремен и еден пат" земји се продава добро во Кина

Во 2018 година во Јужна Кореја. Италија. Сингапур. Австрија. Малезија. Нов Зеланд. Чиле. Тајланд. Индија и Индонезија беа првите увозници на производи по должината на "" Еден ремен и еден пат "" линија во однос на онлајн продажбата. според податоци на интернет JD е. Меѓу широк спектар на онлајн производи. Храна и пијалаци. убавина шминка и нега на кожата производи. кујнски прибор. облека. и компјутерски канцелариски материјали се категории со најголем обем на продажба.

Со жад Мјанмар. розово дрво мебел и други производи се продаваат добро во Кина. продажба на стоки увезени од Мјанмар во 2018 година се зголеми за 126 пати во споредба со 2016 година Топла продажба на Чилеански свежа храна во Кина се зголеми увозот на Чилеански стоки во 2018 година со продажбата на потрошувачите до 23,5 пати од 2016. Во прилог. увозот на Кина од Филипините. Полска. Португалија. Грција. Австрија и други земји. обемот на продажбите, исто така, постигна брз раст. простор на пазарот и виталност поднесена од страна на надградба на потрошувачката на мулти-ниво на Кина се создаде нови точки економски раст за "Еден ремен и еден пат" кооперативни земји.

Тренд 5: "Еден ремен и еден пат" опремен економија добива поттик

Во 2014 година потрошувачката на увоз на Кина, исто така, беше концентриран во млеко во прав. козметика. чанти и накит и други категории. Во 2018 година во Нов Зеланд прополис. паста за заби. Чиле сливи. Индонезија инстант тестенини. Австрија, Ред Бул и други дневни FDG производи се бележи брз раст. и увезените производи влегле во дневната потрошувачка на кинески жители.

Во 2018 година израелскиот Tripollar метар радиофреквенцискиот убавина стана хит. особено меѓу "пост на 90-тите" потрошувачи во Кина. Чиле цреши. Тајланд црна тигар ракчиња. киви и други Нов Зеланд за многу години. Во прилог. суровини од различни земји на потекло стане етикетата на квалитет на стоката. сет на вино што го прави од страна на чешкото кристал. на мебел кои бурмански Хуа Limu. жад прави. ракотворби. на перницата која Тајландски латекс прави. mattess. прерасне во масовно стока од плима ново сцена од сцената.

Во однос на обемот на продажбите. Кореја козметика. Нов Зеланд млечни производи. Тајландски закуски. Индонезиски закуски. и тестенини се најпопуларните увезените производи по должината на "Еден ремен и еден пат" пат. со висока фреквенција потрошувачка и фаворизирана од страна на младите корисници. Од гледна точка на износот на потрошувачката. Тајландски латекс. Нов Зеланд млечни производи и корејски козметика се многу популарни меѓу урбаните чиновнически работници и средната класа луѓе кои се обрне внимание на квалитетот на животот. карактеристики за потеклото на таквите стоки исто така ја одразува сегашниот тренд на подобрување на потрошувачката во Кина.


Време на мислењето: Мај-21-2019
WhatsApp Онлајн Chat!